Opšti Uslovi

 1. Za vrijeme korišćenja vozila vozač (Najmoprimac) je dužan da se prema iznajmljenom vozilu odnosi s pažnjom dobrog domaćina, da vozilo uredno održava i da u slučaju bilo kakvih problema o tome odmah obavijesti Rent a car Banja Luka Start Line (Najmodavac).
 2. Minimalni period najma auta je 1 dan/24 sata. Dozvoljeno je prekoračenje do 60 minuta, nakon toga računa se da ste automobil iznajmili na još jedan dan odnosno dodatnih 24 sata.
 3. Klijent treba da ima validnu vozačku dozvolu aktivnu najmanje 2 godine.
 4. Minimalna starost vozača je 22 godine, a maksimalna starost 72 godine
 5. Prilikom rezervacije klijent je dužan da dostavi validan lični dokument (pasoš ili ličnu kartu) i vozačku dozvolu.
 6. Vozilo možete iznajmiti sa bilo kojom validnom vozačkom dozvolom.
 7.  Za najam vozila nije potreban depozit.
 8. Iznajmljenim automobilom mogu upravljati dva vozača, drugi vozač se ne naplaćuje.
 9. Kilometraža je neograničena za kretanje u BiH i zemljama okruženja (Hrvatska, Crna Gora, Srbija).
 10. Klijent je dužan da vrati isti nivo goriva koji je i dobio u autu. Po preuzimanju automobila količina goriva se zabilježi na posebnu formu i klijent treba da vrati istu količinu. Ako je automobil vraćen sa manje goriva nego što je zabilježeno na preuzimanju klijent treba da plati razliku u gorivu. Naplata sipanja goriva će takođe biti naplaćena u iznosu od 20 KM.
 11. Klijent treba da vrati automobil u istom stanju u kakvom je i preuzeo. Ukoliko je klijent preuzeo čist automobil dužan je da automobil opere prilikom povratka. Ako klijent vrati prljav automobil naplatiće se dodatnih 20 KM iznos pranja automobila. Ako klijent vrati automobil čija je unutrašnjost prljava i zahtijeva dubinsko čišćenje bit će izvršena naplata dubinskog čišćenja u iznosu od 20-100 KM.
 12. U slučaju da dođe do kvara automobila neophodno je da nas obavijestite čim prije kako bismo preduzeli sve potrebne mjere da se aumobil stavi u funkciju ili da dostavimo zamjenski automobil.
 13. Sve nesreće pa i štete nastale na parkingu moraju biti prijavljeni nama i policiji. Ovo uključuje i ukoliko dođe do štete na gumama automobila (pucanje gume i slično).
  Policijski izvještaj je neophodan za prijavu štete osiguranju.
 14. Klijent treba da čuva dokumente od auta i potrebno je da vrati dokumente po završetku najma. Naknada za gubitak dokumenata je 500 KM.
 15. Naknada za izgubljene ključeve je 500 KM.
 16. Rent a car Banja Luka Start Line ne vrši povrat novca u slučaju neiskorištenih dana najma, neiskorištene opreme i slično.
 17. Plaćanje se vrši unapred po preuzimanju automobila.
 18. Plaćanje se može izvršiti gotovinski ili karticom (visa, mastercard). Kartično plaćanje je moguće isključivo u našoj centralnoj kancelariji u Banjaluci, na adresi Vase Pelagića 25.
 19. Automobil se može preuzeti u bilo koje doba dana uz prethodni dogovor. Dostupni smo 24h.
 20. Klijent snosi odgovornost za sve kazne nastale u periodu najma automobila.

Osiguranje

Sva vozila oglašena na našoj stranici su osigurana FULL KASKO. Klijent ne snosi odgovornost za nastalu materijalnu ili bilo koju drugu štetu.

Osiguranje ne pokriva štete nastale zbog neodgovornosti vozača (vožnja pod uticajem droge ili alkohola, brza i neodgovorna vožnja, i slično)

U SLUČAJU BILO KAKVE ŠTETE ILI NESREĆE KLIJENT MORA KONTAKTIRATI NAŠU AGENCIJU I POZVATI POLICIJU. BEZ POLICIJSKOG ZAPISNIKA KLIJENT PRIHVATA PUNU ODGOVORNOST ZA ŠTETU.

 

×